fbpx
Logo Givni Webdesign

Hoe kies ik een goed webhosting bedrijf?

Het kiezen van een nieuw hostingbedrijf is lastig. Op het internet vind je veel informatie over webhosting met goede en slechte recensies.

Je hebt eigenlijk geen idee of je een goede keuze maakt. Omdat je er misschien weinig ervaring mee hebt. Of gewoonweg omdat je er nog nooit mee te maken hebt gehad. Ik probeer je een klein beetje wegwijs te maken in het land van webhosting. Met de inhoudsopgave kun je snel navigeren naar het item waar je over wil lezen.

Webhosting betekenis

Volgens Wikipedia. Webhosting is een dienst die particulieren of bedrijven ruimte aanbiedt voor het opslaan van informatie, afbeeldingen, of andere inhoud die toegankelijk is via een website. Om snelheid en veiligheid te garanderen en ervoor zorg te dragen dat een webpagina of een website altijd beschikbaar is, worden deze opgeslagen bij een hostingbedrijf.

Website hosting

Webhosting is nodig als je een website wilt (laten) maken. Als je webhosting koopt om een website te maken, zorgt de webhosting provider ervoor dat je website altijd blijft werken en veilig blijft door updates uit te voeren. Ook stellen zij de servers zodanig in dat je website snel blijft draaien.

Op de webhosting server kan je de bestanden van je website plaatsen. Via de server is het ook mogelijk om een database voor je website aan te maken, hierin worden de gegevens van je website opgeslagen.

Webhosting soorten

Shared webhosting
Shared webhosting betekent letterlijk “gedeelde hosting” en dat is dan ook precies wat het is. Je deelt hierbij de capaciteit van de server waarop je website en bestanden staan met andere mensen. Het technisch onderhoud van de server ligt bij de hosting provider.

Managed hosting
Managed hosting is een vorm van hosting waarbij het onderhoud van de dedicated server en de geïnstalleerde software door de hosting provider verzorgd wordt.

VPS hosting
Een VPS is de afkorting van Virtual Private Server. Een VPS is ideaal voor het hosten van je websites en applicaties. In tegenstelling tot shared hosting deel je de VPS met niemand anders. Hierdoor beschik je over de volledige controle en capaciteit van je eigen virtuele server.

Webhosting WordPress

Voor een WordPress website is het handig dat je hostingprovider gespecialiseerd is in WordPress en je daar ook support voor geeft wanneer je website het niet goed doet of je rare foutmeldingen krijgt.

Wat ook erg fijn is voor een WordPress site zijn automatische updates, dagelijkse backups, beveiliging, en caching & CDN voor snelle websites. Dit vind je niet zomaar bij elke goedkope shared hosting provider, terwijl het heel veel tijd en moeite kan besparen.

Hiervoor is WordPress Managed Hosting een fantastische oplossing. Je betaalt iets meer per maand, maar je hoeft je ook geen zorgen meer te maken of alles wel goed gaat, of dat je zelf je site altijd moet updaten om te voorkomen dat hij gehacked wordt.

Webhosting waar op letten?

Waar je op moet letten verschilt van wat je wilt bereiken. Maar er van uitgaande dat je er een WordPress website op wil draaien voor persoonlijk gebruik en/of een kleine onderneming, zijn onderstaande punten om rekening mee te houden. Zowel technische specificaties maar zeker ook gebruiksgemak en service heb ik hier in opgenomen.

  • WordPress installer
  • SSL certificaat zodat de adresbalk een groen slotje laat zien
  • Backups zodat je altijd een kopie hebt
  • WordPress automatische updates
  • Chatfunctie om snel geholpen te worden

Wat kost webhosting

Een domeinnaam kost gemiddeld €15 euro per jaar. Dat zijn de grote kosten niet, en voor het goed werken van een website maakt het niet zoveel uit bij welk bedrijf je je domeinnaam geregistreerd hebt. Maar natuurlijk heb je het liefst je domeinnaam samen met je hostingpakket bij dezelfde provider, let daarom niet teveel op de kosten voor een domeinnaam.

Webhosting goedkoop

Je kan al vanaf €0,45 euro cent per maand een website krijgen maar in het geval van hosting is goedkoop vaak duurkoop. Je betaalt namelijk ook voor service en mogelijkheden. Voor een simpele website heb je niet zoveel nodig. Vanaf ongeveer €10 euro per maand vind je pakketten die beter zijn.

Webhosting en domeinnaam bij SiteGroundVoor het webhosting pakket voor 1 website betaal je bij SiteGround
voor de webhosting: €12,99 euro per maand en het domeinnaam: €14,95 euro per jaar. Samen zit je op €134.83 euro per jaar.

Voor alle nieuwe klanten is er een aanbieding. Voor de webhosting betaal je tijdelijk maar €3,99 euro per maand. Dat betekent dat je maar €62.83 euro voor 1 jaar betaalt voor webhosting en domeinnaam.

Dit alles met een kwaliteitsgarantie van 30 dagen, niet goed, geld terug! Waarbij SiteGround officieel wordt aanbevolen door WordPress.

Conclusie webhosting

Hier de snelle opsomming om je te helpen bij het zoeken naar een goed webhosting bedrijf. Heeft het webhosting bedrijf:

  • Auto WordPress installatie mogelijkheid?
  • SSL certificaat inclusief?
  • Snelle server?
  • Goede bereikbaarheid?
  • Proefperiode?

Dan kun je altijd nog naar de prijs kijken, maar nogmaals laat je daardoor niet leiden. Hoe verademend het is om dingen te laten lopen zoals je verwacht heeft voor mij logischerwijs een prijskaartje.

Succes met Kiezen en have fun met jouw (nieuwe) website!

Wil je een (nieuwe) website laten maken kijk dan hier naar de mogelijkheden.

Vond je dit al toffe informatie?
Deel dit artikel
Webhosting bedrijf vinden

Inhoudsopgave

Interesse in een website laten maken?

Neem nu contact op

Maak gratis een afspraak met mij

Laat even weten wie je bent :)
Daarna neem ik de volgende werkdag contact met jou op om een afspraak in te plannen.

Privacybeleid: je gegevens zijn veilig.