fbpx
Logo Givni Webdesign

Ik wil een website laten maken wat komt er allemaal bij kijken?

Voordat jij kunt beginnen met het maken of laten maken van jouw website, moet je voor de basis zorgen. De twee belangrijkste componenten om jouw website aan de praat te krijgen, zijn een domeinnaam en webhosting. Zonder deze twee dingen zal jouw website niet bereikbaar zijn.

Voordat je website op internet draait heb je webhosting en een domeinnaam nodig

Domeinnaam

Zie jouw domeinnaam als een fysiek adres. Zo is Givni Webdesign gevestigd in Nieuwerkerk aan den IJssel op de Ir. Leemansstraat 23. Als je daar naartoe gaat vind je mij (als het goed is) aan het werk, aan misschien wel jouw nieuwe website.

Als bezoekers naar jouwdomeinnaam.nl gaan, worden deze doorgestuurd naar alle gegevens die op de server staan, die samen jouw website presenteren. Ben je nu helemaal lost? Nevermind als je maar een goede domeinnaam kiest dat jouw merk of bedrijf goed vertegenwoordigd.

Webhosting

Bij de webhosting wordt jouw website daadwerkelijk opgeslagen. Webhosting bedrijven hebben grote datacenters gevuld met servers. Wanneer jij een webhosting plan aanschaft, wordt een deel van een van die servers toegewezen aan jouw website. Hier worden jouw bestanden, kopieën, afbeeldingen en al het andere dat betrekking heeft op jouw website geplaatst.


Kies jouw webhosting

Meestal kost webhosting ongeveer tussen de € 5 en € 10 per maand. Het is het waard, echt waar! Als je serieus bezig bent met het bouwen of laten bouwen van jouw eigen website, dan heb je je eigen webhosting en domeinnaam nodig.

Op de meeste websites die ik heb gebouwd, inclusief mijn eigen website givni.nl heb ik SiteGround gebruikt voor mijn webhosting. Voor alle details over webhosting en hoe je deze aanschaft, lees je in mijn artikel Hoe kies ik een goed webhosting bedrijf? Als je dit zelf regelt, heb je meer controle over jouw eigendommen.

Waar en hoe kan ik een domeinnaam registreren?

Ga naar mijndomein of 1 van de vele andere bedrijven waar je een domeinnaam kan registreren. Zelf vind ik dit een fijn bedrijf waar je heel makkelijk jouw domeinnaam kan registreren. Ga naar het veld “Kies eerst je domeinnaam” om daar jouw gekozen domeinnaam in te voeren. Vul dit zonder www en/of domeinextensie in. Je krijgt namelijk zelf een overzicht te zien van de vrije domeinextensies met jouw gekozen domeinnaam.

De reden waarom je dit beter zelf kunt doen is dat je dan zeker bent van jouw eigendom. Dan is jouw domeinnaam ook in jouw beheer.

Hoe kies ik de juiste webdesigner of full service internetbureau om mijn website te laten maken?

Bij het kiezen van de juiste webdesigner of full service internetbureau moet je jezelf eerst afvragen wat jouw doel is van jouw website. Of beter gezegd welke doelen je precies wilt bereiken. Bekijk dan of het bedrijf deze diensten aanbiedt. Heeft de gekozen partij ook daadwerkelijk een soortgelijk project in zijn/haar portfolio staan? En wat zijn de reviews van klanten en staan deze op een onafhankelijk platform? Mijn reviews kun je vinden op Google Mijn Bedrijf.

Verder is jouw budget bepalend bij wie je terecht kunt en welke eisen je aan jouw website kunt stellen. Bij Givni Webdesign kun je al een website op maat laten maken vanaf € 699 euro. Stel je niet zoveel eisen aan jouw nieuwe website en neem je genoegen met een template? Dan ben je vanaf € 399 euro trotse eigenaar van een nieuwe website. Wil je een website op maat gemaakt waarbij o.a. de zoekmachine optimalisatie dik in orde is? Dan is mijn premium pakket wellicht wat voor jou. De vanafprijs voor een premium website ligt op € 1899 euro.

Hoe kan ik e-mail ontvangen en versturen met mijn nieuwe professionele domeinnaam? 

Natuurlijk wil jij met jouw bedrijfsnaam e-mail gaan versturen en ontvangen. Dit e-mailadres staat immers vermeld op jouw nieuwe website. Veel mensen weten wel hoe ze Gmail moeten gebruiken. Laat ik daar even op voortborduren. Je kunt namelijk in Gmail ook heel gemakkelijk een extern e-mailadres toevoegen.

Ga hiervoor naar Gmail en log in met je gegevens. In de rechterbovenhoek klik je op instellingen (tandwielpictogram) en klik daarna op alle instellingen bekijken. Klik op het tabblad accounts en import. Klik op e-mail bekijken uit andere accounts. Geef in het veld e-mailadres jouw nieuwe bedrijfs e-mailadres op en klik op volgende stap. Voer je gebruikersnaam en wachtwoord in. Controleer of je de juiste POP- en/of SMTP-server ingesteld hebt en selecteer het juiste poortnummer. Klik nu op account toevoegen. Open nu je andere account en klik op de link in het bericht dat Google heeft gestuurd of geef de beveiligingscode op in het gedeelte accounts van je Gmail instellingen.

In de Gmail app is het nog iets makkelijker om dit toe te voegen. Bekijk de stappen hoe je dit instelt op de website van Google.

Vond je dit al toffe informatie?
Deel dit artikel
Ik wil een website laten maken wat komt er allemaal bij kijken

Inhoudsopgave

Interesse in een website laten maken?

Neem nu contact op

Maak gratis een afspraak met mij

Laat even weten wie je bent :)
Daarna neem ik de volgende werkdag contact met jou op om een afspraak in te plannen.

Privacybeleid: je gegevens zijn veilig.