fbpx
Logo Givni Webdesign

Over ons pagina

Een ‘over ons’ pagina gaat niet over jouw producten of diensten. Een 'over ons' pagina gaat niet direct over jou of jouw bedrijf! Als ze aankomen op jouw “over ons” pagina dan zijn ze al meer dan geïnteresseerd. Ze willen alleen nog even iets meer over jou weten. Help hen die drempel over te gaan door twijfel weg te nemen.

Twijfel wegnemen

De over ons pagina of over mij pagina wordt vaker bezocht dan je denkt. Hij behoort tot 1 van de 4 meest belangrijke pagina’s op jouw website. Dus neem de tijd om deze pagina te optimaliseren.

Gebruik het om twijfelaars gerust te stellen. Schrijf daarom niet alleen maar over jezelf maar schrijf ook vooral waarom je de beste keuze bent voor nieuwe klanten. Waarom ze voor jou moeten kiezen, wat maakt jou de man om voor te gaan. Dit kan door te tonen wat je voor hen kan betekenen of wat je reeds hebt gedaan voor anderen.

Gebruik dus juist hier quotes van klanten die vertellen over jouw product en/of dienst. Dit is bewijs. En nog beter om door te verwijzen naar een online onafhankelijk platform waar de review staat; social proof.

Reviews Givni Webdesign
Klanten die vertellen over mijn diensten


Schrijf de “over ons” pagina in de derde persoon. Als jij een nieuwe telefoon wilt kopen vraag je ook eerst even aan je vrienden wat ze ervan vinden en niet aan de fabrikant zelf. Of vertel op je “Over Ons” pagina alsof je op een verjaardag zit.

Kijk uit met wat je zegt; Wij van wc eend adviseren wc eend effect. Als je beweert de goedkoopste te zijn, bewijs het dan ook. Wees dus transparant en eerlijk, maar laat je bezoekers daarbij wel zien hoe zij precies kunnen profiteren van de eigenschappen of kenmerken van je bedrijf.

Zorg dat je duidelijke taal spreekt. Kijk uit met vakjargon. Als ze het niet meer snappen, haken ze af.

Meten om te kijken of je jouw doel behaalt (tip)
Een website staat niet vast. Dat geldt dus ook voor jouw “over ons” pagina. Analyseer en test om ook deze pagina te optimaliseren.

Onderscheiden van de concurrentie

Waarom je doet wat je doet
Het is de pagina die als 1 van de laatste wordt bezocht. Vertel daarom op je “Over Ons” pagina waarom je doet wat je doet i.p.v. wat je doet. Dat weten ze toch wel. Althans bij mij is dat het geval. Het kan per branche / bedrijf verschillen wanneer jouw “over ons” pagina wordt bezocht.

Het maakt overigens niet uit of jouw “over ons” pagina behoort tot 1 van de eerste of juist laatste pagina’s die men bezoekt. Het is in ieder geval de pagina waarbij je de bezoeker moet overtuigen waarom ze bij jou aan het juiste adres zijn. Een Over ons-pagina kan een doorslaggevende factor zijn voordat je iemand overtuigt om te converteren, of dat nu in de vorm is van:

  • Informatie aanvragen
  • Een aankoop doen
  • Inschrijven voor een nieuwsbrief
  • Of een waardevol stukje downloaden

Laat jezelf zien en dan bedoel ik ook echt zien. Laat jezelf en de mensen achter het bedrijf in woord en beeld zien. Laat jezelf zien zoals jij ook dagelijks aan het werk bent.

Over ons pagina


Een pagina om te onthouden
Wees creatief en opvallend zodat bezoekers jou onthouden. Mocht er niet direct overgegaan worden op actie dan weten ze je in ieder geval weer te vinden. Het is overigens helemaal niet gek dat er niet direct overgegaan wordt op actie; mensen zijn nu eenmaal voorzichtig en geen ster in knopen doorhakken.

Ik hak de knoop wel door, door een einde te maken aan dit artikel over jouw “over ons” pagina.

One thing to remember; vergeet jouw doel niet uit het oog te verliezen. Dus stick to the plan en maak er een conversie verhogende pagina van! Wat wil je dat de bezoeker voor vervolgstappen neemt na het bezoeken van jouw “over ons” pagina? Zorg dat je sturing geeft m.b.v. call to actions. Over call to actions schrijf ik de eerst volgende keer, dus stay tun ed.

Dit blog is onderdeel van een serie waarin ik iets dieper in ga op een eBook die ik eerder heb geschreven: “8 tips om meer uit jouw website te halen”. Als je geïnteresseerd bent naar alle 8 de tips, hier kun je het eBook eventueel alsnog downloaden.

Vond je dit al toffe informatie?
Deel dit artikel
Over ons pagina

Inhoudsopgave

Interesse in een website laten maken?

Neem nu contact op

Maak gratis een afspraak met mij

Laat even weten wie je bent :)
Daarna neem ik de volgende werkdag contact met jou op om een afspraak in te plannen.

Privacybeleid: je gegevens zijn veilig.